Leszek-e anya...?

Meddőségem és ha minden jól megy babavárásom történe. Meg minden ami utána jön.

Baba Timi

AlternaTickers - Cool, free Web tickers

Baba Jani

AlternaTickers - Cool, free Web tickers

Linkblog

Pufi Pofi

2009.12.16. 10:28 - Timinnyó

Vannak jó és rossz híreim.
Kezdem a rosszal. Apukám már nyár óta fogy, és megduzzadt a nyaka egyik oldala. Hónapok óta nyúztuk anyuval, hogy menjen el dokihoz. Most december elején végre rávette magát, és sajnos beigazolódott, amitől féltünk. Egy daganatot találtak a nyelvtövén, ami sajnos már megtámadta a nyirokcsomóit is, ezért dagadt be a nyaka. 
Persze most meg kicsit kapkodás kezdődött, gyorsan elvégezték a kezeléshez szükséges vizsgálatokat. Anyu is megmozgatott minden követ, hogy MRI-re pl ne kelljen egy hónapot várni. Eközben mindenféle méregtelenítő kúrát elkezdett apun. 
Most ott tartunk, hogy megvan minden vizsgálat. Kiderült, hogy a daganat sajnos nem műthető, így csak a kemoterápia jöhet szóba. Ezt a héten el is kezdik. 
Apu legalábbis nekem nem mutatja, hogy rosszul lenne lekileg, de azért gondolom megviseli. Anyu csak apunak nem mutatja, de nekem hajlamos drámázni. És persze ezzel nem sokat segít rajtam, mert én is nagyon aggódom, de én nem mutatom egyiküknek sem. Inkább megpróbálok beszámolni nekik az unokájuk fejlődéséről, és ezzel elterelni a figyelmet, és bizakodom, hogy a terápia, az unoka érkezése, és apu hozzáállása együtt megteszi a hatását, és sikerül legyőznie a betegséget.
És akkor jobb hírek: 
Múlt héten voltam a Klinikán. Az uh szerint Timike még mindig kislány, és nem is kicsi. Akkor 1570 g-ra saccolták. Nagy baba! A méhszájam zárt volt, a vizeletemben kivételesen semmit nem találtak, minden szupi, csak a baba volt farfekvéses. Hugi kísért el, így nem is volt rossz a sok várakozás.
Hazaérve elkezdtem győzködni a kiscsajt, hogy meg kéne fordulni fejjel lefelé. Igazság szerint fogalmam sem volt hogy sikerült a rábeszélés, mert továbbra sem egy idegbeteg baba Timike. Inkább kicsit lustinak mondanám. Gyakorlatilag egész nap alszik...
Tegnap voltunk 4D-s uh-n 29+4 hetesen, így gondoltam hogy ott majd kiderül mit sikerült intézni fordulás ügyben. És lásd milyen okos kislányom van: megfordult!!! De ez a legkevesebb, a lényeg hogy GYÖNYÖRŰ! Nagy pufi pofija van, kis Duci Juci! Imádnivaló. Az orrát nem tudom kitől örökölte, se az apjáé, se az enyém nem ilyen boxoló orr. De ki tudja még mi lesz belőle mire nagy lesz. De most még nem is érdekel, az a lényeg hogy most igazi kicsi babás!

A méretei:
BDP (fej szélessége a két halánték között) = 7,93
HC (fej körfogata) =28,51
AC (has körfogata) = 26,98
FL (combcsont hossza) = 5,92

A méretek szerint egy héttel nagyobb a koránál, az uh alapján 2010.02.14.-én szülnék. Megkérdeztük az uh-s srácot, hogy ha így folytatja Timi baba, mennyivel fog kb születni. 3,8-4 kg-ra saccolta. Asszem az 56-os rugikat nem fogjuk agyon hordani... :)
Az egyetlen eltérés, amit látott, egyrészt hogy nagyobb a baba, másrészt, hogy picit több a magzatvíz az átlagnál. Ez pedig cukorra utalhat, így most megint elkértem anyósom mérőjét, és méricskélek. Egyelőre van egy éhgyomri 4,8-as értékem, ami tökéletes. 
Megint kicsit besokalltam hogy mindig van valami izgulnivaló!!! De ezt a pár hete már fél lábon is... 
És akkor a képek, kis Pufi Pofiról:





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 


Hát nem zabálnivaló? :D

A bejegyzés trackback címe:

https://leszekeanya.blog.hu/api/trackback/id/tr651601673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s.bea 2009.12.22. 17:23:12

Szia!

Még csak most találtam ide... de olvasok vissza. És persze várom az új post-okat.

Bea - a tanyáról :-))

Timinnyó 2009.12.23. 10:26:11

@s.bea: Remélem tetszik. ;) Ha fontolgatod BMC-t talán az eleje segítségedre lesz, hogy átláthatóbbak legyenek a vizsgálatok, és persze kevésbé félelemetesek.


süti beállítások módosítása